0

+ clients advised in applying the Best Value approach

0

+ Best Value projects run (tenders as well as contracts)

Anneke van Abeelen

Eigenaar Best Value Trainer. Best Value expert. Helpt organisaties sinds 2011 Best Value toe te passen in de praktijk.

Sinds 2011 specialiseer ik me in toepassing van het Best Value gedachtengoed in de praktijk en ontwikkel coaching en trainingsprogramma’s voor aanbieders en opdrachtgevers in Europa. Ik ben A+ opgeleid in de Verenigde Staten door de grondlegger van Best Value en ben de eerste Nederlander (en enige zover ik weet) die een jaar lang een persoonlijk ontwikkeltraject bij hem gevolgd heeft. Ook was ik een van de eerste leden van de Best Value Certificerings Commissie in Nederland (2013).

Mijn vaardigheden

Coaching
Training
Consultancy

Mijn Best Value expertise

2017

Gecertificeerde Best Value opleidingen in meerdere talen

Waar Best Value een vlucht nam in Nederland, werd de methodiek in andere Europese landen, zoals België, Noorwegen, Tsjechië en Polen, voorzichtig verkend. Met mijn A+ gecertificeerde Best Value-Experts partners heb ik vanuit het label Best Value Experts Academy opleidingsprogramma’s ontwikkeld op het gebied van Best Value in meerdere talen. Onze Academy is gelicentieerd ‘Best Value’ partner van Arizona State University.

Best Value Experts Academy biedt certificeringsprogramma’s op het gebied van Best Value (B, B+, A, A+) en heeft digitale trainingen in de Nederlandse, Engelse en Noorse taal. Voor zowel aanbieders als klanten.

2016>

Best Value implementatie organisatie-breed

Met de toenemende populariteit van Best Value in Nederland groeide de behoefte van bedrijven om prestaties te meten en om sales-, bid-, account- en projectteams waardegericht te leren denken en handelen. Vanuit Best Value Experts heb ik met collega’s een organisatie ontwikkelprogramma geschreven. De eerste uitrol van het programma (bij een grote speler in de ICT-branche) was direct succesvol: 100% van de >300 deelnemers had de training afgerond met 9/10 en de bid conversieratio was binnen 1,5 jaar verdriedubbeld.

2013>

Focus op aanbieders

Best Value werd in 2013 vooral als inkoopmethodiek toegepast. Voor aanbieders waren er weinig trainingsmogelijkheden, ook in de VS waar Best Value al langer toegepast werd. Na mijn ervaring met het begeleiden van leveranciers bij Rijkswaterstaat heb ik het Best Value Vendor Programma ontwikkeld: een coachingsprogramma voor aanbieders dat ondersteund werd met een online training vanuit aanbiedersperspectief.

Het Best Value Vendor Programma was een wereldwijde primeur en heeft aanbieders geholpen Best Value sneller (50% minder tijd) eigen te maken. De digitale sales training is sinds enkele jaren ook in het Engels verkrijgbaar en wordt elke 2 jaar geactualiseerd, waarbij ik nauw betrokken ben.

2011-2012

Toepassing vanuit klantperspectief

Het (meerjarig) onderhoud van de trams in Utrecht was het eerste onderhoudscontract in Europa dat conform de Best Value aanpak is aanbesteed en uitgevoerd. Ik was de verantwoordelijke inkoopadviseur (met 15 jaar ervaring in inkoopmanagement) en projectleider bij de klant voor dit contract.

In 2012 heb ik het RWS Best Value kernteam 6 maanden ondersteund (interim): begeleiding van zowel RWS projectteams tijdens beoordelingsfase als aanbieders tijdens concretiseringsfase. Rijkswaterstaat is de eerste organisatie in Europa die Best Value op grote projecten (29 projecten, totale aanneemsom > € 1 miljard) heeft toegepast.

Work with me

Let us plan a video conference to find out how I can help you